COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πένες με μελιτζάνα, ψητά ντοματίνια και ελιές


12 Φεβρουαρίου 2013

Μεσογειακή μακαρονάδα.

Υλικά:

  • 500 γραμμ. Πένες
  • 1 μελιτζάνα
  • 20 ντοματίνια
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικός
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Διαδικασία: Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζετε σε ένα ταψί. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με θυμάρι, το βασιλικό και τη ζάχαρη και τα περιχύνεται με 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβεται το κρεμμύδι και κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τους κύβους της μελιτζάνας, τα καρότα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Προσθέτετε στο μείγμα τα ψητά ντοματίνια και τις ελιές και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε, τις ρίχνετε στη σάλτσα με τα ντοματίνια και τη μελιτζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.