Μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι

Τρίτη 5 Μάρτιος 2013

Νόστιμες μαριναρισμένες μπουκιές κοτόπουλου.

Υλικά (για 4 άτομα):

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κύβος ζωμό κοτόπουλου
  • ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα σος σόγιας
  • ½ κούπα μέλι
  • ¼ κούπας ξύδι
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. corn flour
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές

 Για τη σος:

  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ginger
  • 1 κ.σ. chili

Για το τηγάνισμα:

  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 ½ κούπα corn flour
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι

Διαδικασία:

Για την μαρινάδα, διαλύετε τον κύβο σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ανακατεύετε τον ζωμό, το νερό, τη σος σόγιας , το μέλι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το cornflour και το σησαμέλαιο σε ένα μπολ. Βάζετε σε ένα μπολ 6 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα, μαζί με το κοτόπουλο και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε την 1 κ.σ. σησαμέλαιο και σοτάρετε το σκόρδο, το ginger και το chili για 2 λεπτά. Προσθέτετε 2 κούπες μαρινάδας, από αυτήν που κρατήσατε, και ανακατεύετε διαρκώς, μέχρι το μείγμα να δέσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σκεπάζετε. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να κάνουν αφρό. Βάζετε το courn flour, το αλεύρι, τη σόδα και την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα άλλο πιάτο και τα χτυπάτε. Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και από τη μαρινάδα και το αφήνετε να στραγγίξει. Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ετοιμάζετε το κοτόπουλο για τηγάνισμα. Βουτάτε τις μπουκιές στα ασπράδια του αυγού και τα περνάτε καλά από το μείγμα του corn flour. Τηγανίζετε τις μισές μπουκιές, για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τες στα μισά του χρόνου. Τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα χαρτί και συνεχίζετε με τις επόμενες. Ζεσταίνετε τη σος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις μπουκιές κοτόπουλου. Ρίχνετε από πάνω το σουσάμι και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

TRENDING ARTICLES