COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φωλιές με ψητά λαχανικά


31 Μαρτίου 2013

Τραγανές φωλιές με λαχανικά και φέτα.

Υλικά (για 12 φωλιές):

  • 1 φακελάκι στεγνή μαγιά μπύρας
  • ¼ φλιτζ. ζεστό νερό
  • ½ φλιτζ. ζεστό γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κοφτά κ.γ. αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 χτυπημένα αυγά
  • 4 ½ φλιτζ. αλεύρι σκληρό
  • 500 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (μελιτζάνες, πιπεριές πορτοκαλί και κόκκινες, κολοκυθάκια)
  • λίγο κέτσαπ
  • 160 γρ. φέτα ψιλοκομμένη

Διαδικασία:

Διαλύετε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Αναμειγνύετε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά. Ρίχνετε τμηματικά το αλεύρι, ενώ χτυπάτε τον χυλό ωσότου γίνει λείος. Προσθέτετε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή. Ζυμώνετε τη ζύμη μερικά λεπτά και την αφήνετε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος, ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο (1 ½ ώρα περίπου). Την ξαναζυμώνετε και τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Μοιράζετε τη ζύμη σε 12 ατομικά ταψάκια και κάνετε ένα βαθούλωμα στη μέση. Καλύπτετε τις φωλιές με αντικολλητικό χαρτί και φασόλια και ψήνετε 20' μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Αφαιρείτε τα χαρτιά και τα φασόλια. Όσο περιμένετε τη ζύμη να φουσκώσει, βάζετε στο γκριλ να ψηθούν τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες και τις πιπεριές ολόκληρες. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στη μέση. Μοιράζετε στις φωλιές τα ψητά λαχανικά, βάζετε λίγη κέτσαπ και τη φέτα και ψήνετε 5' ακόμη.

Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.