Συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια.
Υλικά:
- 400 γρ. βούτυρο
- ½ ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- χυμό από μισό λεμόνι
- ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.σ. σόδα
- 1 ½ (περίπου) κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Διαδικασία:
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, μετά τα αυγά, τη σόδα διαλυμένη στο πορτοκάλι, τον χυμό λεμονιού, το μπέικιν, το κονιάκ, τις βανίλιες και το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά, πλάθετε τα κουλούρια και τα βάζετε σε λαδόκολλα που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Βάζετε τα ταψιά στον φούρνο στους 180 για περίπου 20-25'. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Καλή όρεξη!
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.