Εύκολη συνταγή για ντολμαδάκια.
Υλικά:
- 500 γρ. ρύζι
- 250 γρ. αμπελόφυλλα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μαρούλι μικρό
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- νηστίσιμο τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Διαδικασία:
Ζεματίζετε τα αμπελόφυλλα. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε το ρύζι, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και λάδι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Βάζετε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και τα τυλίγετε με προσοχή. Τα βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 25'.
Καλή όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.