Αρνί λαδορίγανη στον φούρνο

Σάββατο, 04 Μαΐου 2013

Μια εναλλακτική πρόταση: Αρνάκι στον φούρνο για την ημέρα του Πάσχα.

Υλικά:

  • 1 ½ κιλό αρνί
  • 1 φλιτζ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο δεντρολίβανο

Διαδικασία:

Πλένετε το κρέας, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη και λίγο δεντρολίβανο. Το βάζετε στο ταψί και το περιλούζετε με λάδι και τον χυμό λεμονιού. Το βάζετε σε μέτριο φούρνο και όταν αρχίσει να ψήνεται προσθέτετε χλιαρό νερό. Με τη σάλτσα που σχηματίζεται περιλούζετε πότε-πότε το κρέας. Συνοδεύετε το αρνί με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.

Καλή όρεξη!