COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γεμιστή γαλοπούλα


23 Δεκεμβρίου 2013

Xmas-turkey.jpg

Μία νόστιμη συνταγή για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό.

Δεν είναι ένα είδος κρέατος που οι Ελληνίδες επιλέγουν για το εβδομαδιαίο διατροφικό τους πλάνο. Ωστόσο την ημέρα των Χριστουγέννων συνηθίζεται το μεσημέρι ή το βράδυ να τρώμε την γεμιστή γαλοπούλα. Η κάθε νοικοκυρά επιλέγει τα δικά της υλικά για τη γέμιση. Εμείς θα σας προτείνουμε να βάλετε κάστανο και μερικά υλικά ακόμα. Το αποτέλεσμα θα είναι γευστικότατο.

Υλικά 1 γαλοπούλα 1 κρεμμύδι 100 γραμ. κουκουνάρι καθαρισμένο 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα Αλάτι Πιπέρι Κανέλα 1 ποτήρι λευκό κρασί Λάδι Λεμόνι Μουστάρδα Μέλι

Διαδικασία Βάζετε την γαλοπούλα σε βραστό νερό μαζί με αλάτι και πιπέρι. Την αφήνετε να βράσει και μόλις ετοιμαστεί, την αποσύρετε από τη φωτιά και την τοποθετείτε σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το οποίο έχετε ψιλοκόψει και το σβήνεται με κρασί. Προσθέτετε 3 φλυτζάνια του καφέ ζωμό από το βρασμένο νερό της γαλοπούλας. Μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι, τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Αφού ρίξετε όλα τα υλικά, αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε για περίπου μισή ώρα μέσα στην κλειστή κατσαρόλα για να τραβήξει τα υγρά. Στη συνέχεια γεμίζετε τη γαλοπούλα με το μείγμα. Μην την ράψετε καθώς το κρέας σας είναι βρασμένο. Την τοποθετείτε σε μία γάστρα και την αλείφετε με λάδι, λεμόνι, μέλι, μουστάρδα (τα οποία έχετε ανακατέψει πρώτα όλα μαζί). Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε πατάτες στη γάστρα σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.