COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γαύρος με ντομάτα και ρίγανη


5 Ιανουαρίου 2014

Γρήγορο και υγιεινό.

Υλικά για 4 άτομα: 750 γρ. γαύρο 2 σκελίδες σκόρδο 2 ντομάτες 2 λεμόνια 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία: Πλένετε και αφαιρείτε το κεφάλι και τα εντόσθια από το γαύρο. Πλένετε και κόβετε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες. Στρώνετε το γαύρο με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και βάζετε ενδιάμεσα τις φέτες λεμονιού και ντομάτας και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.