COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ζεστή πατατοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια


24 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά για 4 άτομα: 1 1/2 κ. μικρές πατάτες με τη φλούδα 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες 3-4 φλιτζ. άγρια ρόκα 2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους 2 κ.σ. ξίδι 1/2 φλιτζ. συν 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες, τις καλύπτετε με αλατισμένο νερό και βράζετε μέχρι να κοχλάσει. Τότε χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε για άλλα 15-30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και τις ξεφλουδίζετε αμέσως μόλις κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσετε. Τις κόβετε σε φέτες. Βάζετε 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 15 λεπτά προσέχοντας να μην καούν. Μόλις αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε από το ελαιόλαδο ανάμεσα σε δυο φύλλα χαρτί κουζίνας. Αλατίζετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στην πιο δυνατή θερμοκρασία, τοποθετείτε την πίτα σε ένα ταψί αλειμένο με ελαιόλαδο, που το έχετε κάψει στο φούρνο και το βάζετε να ψηθεί για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει σα μπαλόνι. Ρίχνετε τις πατάτες πάνω από τη ρόκα και σερβίρετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.