Σούπα φάβας με κοτόπουλο και πράσινο κάρυ

Δευτέρα 28 Απρίλιος 2014

Ο Σεφ, Σπύρος Μαριάτος, μας προτείνει μια νόστιμη σούπα που τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα. 

Υλικά:

Για τη σούπα

  • 200 γρ. φάβα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 καρότο
  • 2 κλαράκια σέλερυ
  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών

Για το κοτόπουλο με πράσινο κάρυ

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλο ( κομμένο σε μικρά κομματάκια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2κ.σ ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ πράσινο κάρυ
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Διαδικασία:

Για την σούπα, ξεπλένετε την φάβα και την ρίχνετε σε μια κατσαρόλα. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και προσθέτετε το ζωμό (μπορείτε να αντικαταστήσετε και με νερό ) και βράζετε για 25 λεπτά. Όταν βράσει η σούπα αλατοπιπερώνετε και την περνάτε από το μούλτι ή το μπλέντερ ( αν είναι πολύ πηχτή προσθέτετε λίγο νερό ακόμα). Για το κοτόπουλο, σένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο και το κάρυ. Στην συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και αφού ροδίσει το σβήνετε με το γάλα καρύδας. Μαγειρεύετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Σερβίρετε την σούπα με το κοτόπουλο ,προσθέτοντας τα φυλαράκια του κόλιανδρου και όσο χυμό λεμόνι θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μπούκοβο η sour cream.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.