Ένα δροσερό επιδόρπιο, ιδανικό για το απόγευμα της Κυριακής.
Υλικά για 6 άτομα:3 φλιτζ. ρώγες σταφυλιού 1 φλιτζ. λευκό κρασί 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 2 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος light 1 πακέτο μπισκότα 1/2 φλιτζ. ψίχα φυστικιών Αιγίνης
Διαδικασία:Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα σταφύλια, το κρασί και τη μισή ποσότητα της ζάχαρης σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει πηχτό σιρόπι. Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα. Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Βάζετε στα ποτήρια μια στρώση μπισκότα, λίγη κρέμα, επαναλαμβάνετε άλλη μια φορά και τα βάζετε στο ψυγείο. Τρίβετε τα φιστίκια στο μπλέντερ. Πριν σερβίρετε, περιχύνετε με το γλυκό σταφύλι και πασπαλίζετε με τα φιστίκια.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.