Υλικά:8 φράουλες ή μούρα1 φλιτζάνι πεπόνι ή καρπούζι σε κύβους2 φλιτζάνια παγωμένο νερό ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή φύλλα δυόσμου2 κ.σ. ζάχαρη, κατά βούληση, ανάλογα με τη γλυκύτητα των φρέσκων φρούτων Παγάκια Σόδα, τόνικ ή αφρώδη οίνο Φέτες λεμονιού, για το γαρνίρισμα Βασιλικό ή δυόσμο κλαδάκια για γαρνίρισμα
Διαδικασία:Χτυπήστε τις φράουλες, το πεπόνι, το νερό και τον βασιλικό ή τον δυόσμο σε ένα μπλέντερ. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 5 λεπτά για να επιτραπεί στον βασιλικό ή στον δυόσμο να δώσει γεύση στον πολτό φρούτων. Ρίξτε σε μια κανάτα το μείγμα φρούτων. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, κατά βούληση. Για να σερβίρετε, βάλτε πάγο σε τέσσερα ποτήρια. Χύστε το μείγμα φρούτων πάνω στον πάγο. Προσθέστε νερό, σόδα ή αφρώδη οίνο στο καθένα. Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με φέτες λεμονιού και βασιλικό ή δυόσμο. Σερβίρετε αμέσως.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.