Υλικά: 500 γραμ. ψιλοκομμένες φράουλες Χυμό από 1 λεμόνι 200 γραμ. υποκατάστατο ζάχαρης προαιρετικά 1 πρέζα αλάτι 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι 2% 1/2 φλιτζάνι γάλα 1,5%
Εκτέλεση: Βάζετε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα φρούτα να μαλακώσουν. Ύστερα πολτοποιείτε τις φράουλες και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Στη συνέχεια το αναμιγνύεται με το γιαούρτι και το γάλα. Σε αυτό το σημείο, αν έχετε έναν κατασκευαστή παγωτού, προχωράτε με αυτόν και είναι πολύ εύκολο. Αν δεν έχετε, βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ το χτυπάτε ελαφρά με ένα ηλεκτρικό σύρμα και το αφήνετε στην κατάψυξη για μία ώρα, μετά το ξανά βγάζετε και ανακατεύετε ξανά. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον 3-4 φορές. Μετά το γιαούρτι-παγωτό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.