Μια γλυκιά σπιτική πρόταση!
Υλικά:1 έτοιμη σφολιάτα 1 κροκάδι αυγού αραιωμένο με λίγο νερό
Για τη γέμιση:1 κιλό μήλα 2 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 κούπας σταφίδα 1/2 κούπας ζάχαρη 1/2 κ.γ κανέλα 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Διαδικασία:Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού και τη σταφίδα σε ένα μεγάλο μπολ. Πασπαλίστε το μείγμα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη φρυγανιά. Ρίξτε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας , βάλτε στο κέντρο το μείγμα των μήλψν και κλείστε τις άκρες. Για να κολλήσουν καλύτερα βρέξτε τις με λίγο νερό. Αλείψτε την πίτα με το κροκάδι και ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.