COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη και τραγανή τάρτα φράουλας


31 Αυγούστου 2014

Δοκιμάστε την!Υλικά:Για τη ζύμη:100 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. βούτυρο 1 αυγό 300 γρ. αλεύριΓια την κρέμα:350 γρ. γάλα φρέσκο 150 γρ. κρέμα γάλακτος 80 γρ. ζάχαρη 1 αυγό 3 κρόκοι αυγών 40 γρ. κορν φλάουρ 1/2 κλωναράκι βανίλιας 500 γρ. φράουλεςΔιαδικασία:Για τη ζύμη:Ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνετε έτσι ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Αφήνετε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα και την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Απλώνετε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζετε με ρύζι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρετε.

Για την κρέμα:Σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζετε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύετε. Το αδειάζετε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζετε από τη φωτιά. Την αδειάζετε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζετε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρείτε το κλωναράκι βανίλιας. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την καλύπτετε με τα φρέσκα φρούτα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.