Υλικά:
- 3 αυγά
- 240 γραμμάρια αλεύρι
- 180 γραμμάρια γιαούρτι 2%
- 160 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια αραβοσιτέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φακελάκι βανίλια
- φλούδα από 1/2 λεμόνι
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °. Λαδώνετε το ταψί για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα σύρμα. Προσθέτετε το φακελάκι βανίλιας, το αραβοσιτέλαιο και στη συνέχεια το γιαούρτι και συνεχίζετε να κτυπάτε. Ύστερα, βάζετε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ. Τοποθετείτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί, και το αφήνετε το στο φούρνο για περίπου 30/40 λεπτά, κάνετε το τεστ με μια οδοντογλυφίδα, αν είναι ξηρό είναι έτοιμο. Όταν ψηθεί, αφήστε το κέικ για λίγα λεπτά στο φούρνο (ελαφρώς ανοιγμένος ο φούρνος). Στο τέλος διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.