- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4-1/3 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ. ξίδι
- ψωμάκια
Διαδικασία:
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Αναμειγνύεται σ΄ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις νιφάδες βρόμης, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε όλα τα υλικά περίπου 5-6 λεπτά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και κατά διαστήματα βρέχετε τα χέρια σας με νερό. Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Λαδώνετε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάθετε 12-13 μικρά μπιφτεκάκια, τα όποια στη συνέχεια τοποθετείτε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνετε για περίπου 30' (αναλόγως τον φούρνο). Τέλος, βάζετε στα burgers ότι θέλετε, όπως ντομάτα, τυρί, κρεμμύδι, μαγιονέζα, κέτσαπ κτλ.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.