Αρνάκι στο φούρνο με γέμιση μουστάρδας

Τρίτη 2 Δεκέμβριος 2014
3f09079297019b6253a11e579d47c0ce.jpg

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα αρέσει στους καλεσμένους σας!

Υλικά:

  • 2 κιλά αρνίσιο μπούτι (χωρίς κόκαλο)
  • 8-10 πατάτες τυλιγμένες  σε αλουμινόχαρτο
  • φρέσκο δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • θαλασσινό αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 φλιτζ. κρουτόν
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα

Διαδικασία:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφαιρείτε το περιττό λίπος από το αρνί, εάν θέλετε. Για τη γέμιση, ανακατεύετε σ΄ένα μπολ τη μουστάρδα, τα κρουτόν, το μέλι και τη μέντα, και βάζετε το μείγμα στην κοιλότητα που έχει μείνει από το κόκαλο. Μετά δένετε το κρέας με σπάγγο για να κρατηθεί μέσα η γέμιση. Βάζετε το αρνί σε ταψί, το ραντίζετε με το λάδι και ρίχνετε το δεντρολίβανο και αλάτι. Ψήνετε για 50-60 λεπτά. Ψήνετε τις πατάτες στο φούρνο και τις σερβίρετε μαζί με το αρνί, ανοιγμένες στη μέση και ραντισμένες με ελαιόλαδο, αλάτι και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.