Σαλάτα με γαλοπούλα ιδανική για να χάσετε κιλά

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου 2015

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια φασολάκια
  • 2-3 καρότα
  • 2 στήθη γαλοπούλας
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μέντα ή φρέσκο ​​δυόσμο

Εκτέλεση: 

Μαγειρεύετε  το στήθος γαλοπούλας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με μυρωδικά και μπαχαρικά για γεύση, χωρίς τη προσθήκη λαδιού. Ξεπλένετε τα φασόλια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε, αφαιρώντας τις άκρες. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Πλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Και στη συνέχεια τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Ύστερα, βράζετε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε τα φασόλια και μετά από  10-15 λεπτά βάζετε τα καρότα και τις πατάτες. Προσθέστε μια κουταλιά αλάτι. Μαγειρεύετε  για άλλα 10-15 λεπτά.  Όταν είναι έτοιμο, στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε το στήθος γαλοπούλας σε λωρίδες και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Προσθέστε το δυόσμο, και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Προσοχή στους χρόνους μαγειρέματος  μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος που κόβετε τα καρότα και τις πατάτες.