Υλικά
- 2,5 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες (όποιες θέλετε)
- 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2,3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Κανέλα, γαρύφαλλο και λίγο κουρκουμά
- 4 φλυτζάνια χλιαρό νερό
Ρίχνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Αφού το γυρίσουμε αρκετά, ρίχνουμε το κουκουνάρι και μετά από 1 λεπτό το ρύζι και τα καβουρντίζουμε όλα για 7,8 λεπτά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουνε και διατηρούμε τη φωτιά μέτρια. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τις σταφίδες και τα 3 φλιτζάνια νερό. Αφού πάρει λίγο βράση, ρίχνουμε και το 4ο φλιτζάνι χλιαρού νερού. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη πετσέτα. Αφήνουμε να κάτσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Μετά από λίγο, το βάζουμε σε μια φόρμα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.