Υλικά:
- ½ κιλό μακαρόνια ολικής αλέσεως
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
- 4 φλυτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι. Ύστερα προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και αφήνετε να σιγοβράσουν. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό για τα μακαρόνια. Λίγο πριν είναι τελείως έτοιμα, τα σουρώνετε και στρώνετε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζοντας με τυρί. Από πάνω απλώνετε τον κιμά και πασπαλίζετε πάλι με τυρί. Βάζετε και υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζετε ξανά με τυρί.
Στη συνέχεια ζεσταίνετε το γάλα, απλά προσέχετε να μη βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι μαζί με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βάζετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και απλώνετε τη μπεσαμέλ, πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.