Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή δείτε τη συνταγή για να το φτιάξετε εδώ.
- 1 κιλό κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 20 φύλλα δυόσμο
- 1 κιλό ξινομυζήθρα ή 1/2 ανθότυρο % 1/2 φέτα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 5 κουτ. σούπας αλεύρι
- σουσάμι για πασπάλισμα
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα, σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμμο (περίπου 40x20) και το λαδώνουμε. Στρώνουμε τα μισά μας φύλλα κάτω να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Ρίχνουμε τη γέμιση και και στρώνουμε με ένα κουτάλι να ισιώσει από πάνω για αν έχει ομοιόμορφο πάχος και να ψηθεί σωστά. Έπειτα στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και κόβουμε ότι περισσεύει. Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Χαράζουμε το μπουρέκι μας σε κομμάτια μα μόνο επιφανειακά, δεν πάμε το μαχαίρι μέχρι κάτω. Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.