Υλικά
- 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα, βρασμένη και στραγγισμένη
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 2 βανίλιες
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1/4 φλ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών για το άλειμμα των φύλλων
- άχνη- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνετε το κολοκύθι στο μπλέντερ και το ανακατεύετε με το σιμιγδάλι. Αφήστε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει. Ύστερα ρίχνετε και ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τοποθετείστε το ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο ανοίγετε με τον πλάστη ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα του βουτυρωμένου ταψιού. Επίσης, βουτυρώνετε την επιφάνεια της ζύμης και αδειάζετε τη γέμιση. Ύστερα, ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο και το τοποθετείτε πάνω από τη γέμιση. Χαράζετε την επιφάνεια σε λωρίδες και γυρίζετε τις άκρες. Ψήνετε τη μπουγάτσα στους 180 βαθμούς για 45' περίπου. Όταν τη βγάλετε από το φούρνο πασπαλίζετε με ζάχαρη- άχνη.
Tip: Μπορείτε να κάνετε ατομικά μπουγατσάκια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.