Υλικά
- 175γρ. γιαούρτι
- 70γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 190γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
- 1 1/2 κ.γλ. baking powder
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 100- 120γρ. βατόμουρα
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Μέσα σε mixer χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ύστερα, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι, το οποίο έχετε κοσκινίσει και το χτυπάτε. Μετά από λίγο προσθέστε και την υπόλοιπη ποσότητα, ώσπου να χαθεί εντελώς το αλεύρι. Εν συνεχεία, ρίχνετε τα βατόμουρα, τα οποία ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ, την οποία έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνεται το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 40'. Μπορείτε να ρίξετε στο κέικ ζάχαρη- άχνη για πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Tip: για πιο ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα γαρνίρετε το κέικ με βατόμουρα και άλλα φρούτα του πάθους, όπως τα μύρτιλλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.