Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι
- 5 ml baking powder
- 100 γρ ricotta cheese
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 125 ml γάλα
- 50ml βούτυρο λιωμένο
- φρέσκα blueberries
- μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, το γάλα, το τυρί και το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ καλά. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα και λίγα blueberries. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. σερβίρουμε τα puncakes το ένα πάνω στο άλλο ρίχνοντας στην κορυφή μία χούφτα blueberries. Σερβίρουμε περιχύνοντας με μέλι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.