Υλικά:
- 2 πατάτες καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 2 μικρά αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά. Ύστερα στραγγίζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν. Για τη σάλτσα: Παίρνετε ένα μπολ και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τις πατάτες. Ύστερα ρίχνετε τη σάλτσα πάνω στις πατάτες και αφήνετε λίγη ώρα για να αναπτυχθούν όλες οι γεύσεις.
Σημειώσεις: Μπορείτε να προσθέσετε κονσέρβα τόνου, σολομό, στραγγισμένα φασόλια, ρεβίθια, κομμάτια ζαμπόν ή αυγό βραστό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.