
Υλικά 4 αυγά χωρισμένα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 6 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 βανίλιες 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 πρέζα αλάτι 500 γραμμ. φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι 1 λεμόνι (ξύσμα) λίγο βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος Άχνη ζάχαρη Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνει μια soft μαρέγκα και τα βάζουμε κι αυτά στο μίγμα. Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε στο πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μίγμα αυγών. Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο C σε αέρα για 1/2 περίπου ώρα ώσπου να φουσκώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε με παγωτό.
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (28/7 - 3/8/25) - Έτοιμοι για μια εβδομάδα που υπόσχεται ξεκαθαρίσματα, επανασυνδέσεις αλλά και δύσκολες αλήθειες;
- Tea: Διέρρευσαν χιλιάδες selfies γυναικών, που μιλούν για τους άνδρες που βγαίνουν ραντεβού
- Ο επιτακτικός λόγος που δεν πρέπει τα παιδιά να έχουν κινητό πριν από τα 13
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.