COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη κερασόπιτα


30 Μαΐου 2015

a6b2e2ad32fcc96362a4de8c6727cb9c1.jpg

Υλικά  4 αυγά χωρισμένα 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 6 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 βανίλιες 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 πρέζα αλάτι 500 γραμμ. φρέσκα κεράσια χωρίς το κουκούτσι 1 λεμόνι (ξύσμα) λίγο βούτυρο για το πυρίμαχο σκεύος Άχνη ζάχαρη Εκτέλεση 

Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνει μια soft μαρέγκα και τα βάζουμε κι αυτά στο μίγμα. Έχουμε πλύνει και βγάλει τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε στο πυρίμαχο σκεύος τα ζαχαρωμένα κεράσια και τα περιχύνουμε με το χτυπημένο μίγμα αυγών. Ψήνουμε την κερασόπιτα σε προθερμαμένο φούρνο στους 180ο C σε αέρα για 1/2 περίπου ώρα ώσπου να φουσκώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε με παγωτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.