Συστατικά:
- 400 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο αλεύρι
- 1 αυγό
- ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
- 1 φλούδα μισού λεμονιού
- ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- σκόνη τζίντζερ
- αλάτι
- 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 15 ντοματίνια
- μισό κρεμμύδι
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε στον ατμό τα φιλέτα και όταν είναι έτοιμα, τα ξεκοκαλίζουμε. Ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο ψάρι, μαζί με όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Ύστερα προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, σχηματίζοντας μικρές μπάλες. Τις περνάμε από το αλεύρι και τις βάζουμε σε ένα ταψί και στο ψυγείο για λίγη ώρα. Εν τω μεταξύ πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις ντομάτες και τα κρεμμύδια. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε τους κεφτέδες ψαριού και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές πολύ απαλά. Αφού είναι έτοιμοι οι κεφτέδες, προσθέτουμε τις ντομάτες. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Και οι ψαροκεφτέδες είναι έτοιμες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.