Κολοκυθοκεφτέδες με τζίντζερ και καλαμπόκι

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015
kolokuthok.jpg

Μερίδες 4

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Υλικά 1 μέτριο κολοκύθι περασμένο στο τρίφτη 100 γρ καλαμπόκι 1κ.σ τζίντζερ φρέσκο , ψιλοκομμένο Χυμό από μισό λεμόνι 3 κ.σ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Σπορέλαιο για το τηγάνισμα Αλάτι, πιπέρι Προετοιμασία

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το καλαμπόκι, αλεύρι, το κολοκύθι, το τζίντζερ, το λεμόνι και αλατοπίπερο. Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά να σταθεί. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και κόβουμε με το κουτάλι τις μερίδες. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σας σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε όσο είναι ζεστές με την συνοδεία ενός chutney ντομάτας.