COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Παγωτό ροδάκινο


25 Ιουλίου 2015

Peach-Ice-Cream-dair.jpg
Υλικά: • 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος • 500 γρ. ώριμα ροδάκινα • 3/4 φλ. ζάχαρη • 3 κρόκοι αυγών • 1 βανίλια

Εκτέλεση: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό σκεύος με μισό φλιτζάνι ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Παράλληλα χτυπάτε τους κρόκους σε ένα μπολάκι και προσθέτετε λίγη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε τους μέσα στην κρέμα. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει και την αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια ξεφλουδίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη και περιμένετε για 1 ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Λιώστε τα στο μύλο για τις πατάτες έτσι ούτως ώστε να μην πολτοποιηθούν τελείως. Τα ρίχνετε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την βανίλια. Μόλις τελειώσετε βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.