Πανακότα με γιαούρτι & raspberry

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015
2-31.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψύξης 2 ώρες

Υλικά 200g κρέμα γάλακτος 250g γιαούρτι στραγγιστό 100g φρέσκα raspberry 2 κ.σ ζάχαρη άχνη 1 λοβό βανίλιας ξυσμένο με ένα μαχαίρι ξύσμα από ένα λεμόνι 7 φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα  σε κρύο νερό

Εκτέλεση Τοποθετήστε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Σιγοβράσετε τα υλικά και ανακατέψτε ώστε η ζάχαρη να διαλυθεί. Κατεβάστε από τη φωτιά. Αφαιρέστε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και πιέστε την για να αφαιρεθεί το νερό που περιέχει. Χτυπήστε τη ζελατίνη και τα raspberry στο ζεστό μείγμα γάλακτος με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός. Όταν το μείγμα μας γίνει λείο, το μοιράζουμε ομοιόμορφα σε τέσσερα  φαρμάκια ή ποτήρια της αρεσκείας μας. Παγώστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα). Σερβίρετε με φρέσκα βατόμουρα ή με σοκολάτα ganache στο πλάι.