Συστατικά:
- 75 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο και ήμισυ μπέικιν πάουντερ
- 50 ml νερού (3 κουταλιές της σούπας)
- 150 γραμμάρια Nutella ή 150 γραμμάρια μαρμελάδα για την γέμιση
- 1 εκχύλισμα βανίλιας
- 3 μεγάλα αυγά
Διαδικασία:
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τη ζάχαρη με τη βοήθεια ενός σύρματος, προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας και ύστερα προσθέτετε το μέλι και τη μαγιά, που έχει προηγουμένως διαλυθεί σε 50 ml νερού μαζί με τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά στο ψυγείο. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα με ένα κουτάλι, όπως θα κάνατε με το μίγμα της κρέπας, σπρώξτε το στο ίδιο σημείο, κατά προτίμηση στο κέντρο, για να πάρει σφαιρικό σχήμα. Όταν δείτε φυσαλίδες, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, γυρίστε το μίγμα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για 20 δευτερόλεπτα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, απλώστε Nutella ή μαρμελάδα και τα Ιαπωνικά sandwiches είναι έτοιμα!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.