COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπάρες δημητριακών με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα


10 Δεκεμβρίου 2015

ProteinBars_EM_2B.jpg

Υλικά:

1 ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

3 κ.σ. πρωτεΐνη με γεύση σοκολάτας σε σκόνη (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι βιολογικά δημητριακά (της αρεσκείας σας)

¼ φλιτζανιού μέλι

1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1-2 κ.σ. κομμάτια σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Εκτέλεση:

Σε ένα ρηχό ταψί βάλτε χαρτί ψησίματος. Ρίξτε τις μισές νιφάδες βρώμης στο mixer και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τη βρώμη σε σκόνη, τις νιφάδες βρώμης, την πρωτεΐνη σε σκόνη και τα δημητριακά. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώστε το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλια και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη, τη πρωτεΐνη και τα δημητριακά. Σε ένα μπεν μαρί λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας και με ένα πιρούνι ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το μείγμα. Βάλτε το ψυγείο για 30 λεπτά και μετά κόψτε το σε μπάρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.