Συστατικά:
- 3 ακτινίδια
- 1 μήλο
- 250 ml κρύο νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και το μήλο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέτουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε ξανά. Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λίγη ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό.
Συμβουλές: Το ακτινίδιο αποτελεί ένα από τα πιο εξωτικά φρούτα, ενώ παράλληλα είναι ένα από τα μοναδικά ίσως φρούτα που προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών με την κατανάλωση ενός και μόνο τεμαχίου. Έχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και επιπλέον, συμβάλει στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη μείωση των κατακρατήσεων.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.