Συστατικά:
- 300 γρ αλεύρι 00
- 250 ml ζεστό νερό
- 12,5 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- Μοτσαρέλα
- Τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε τη μαγιά. την οποία έχετε αναμείξει με ζεστό νερό. Ανακατεύετε λίγο και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και νερό αν χρειάζεται και ζυμώνετε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια με έναν πλάστη. Φτιάχνετε μικρά φραντζολάκια κάνοντας ένα άνοιγμα στη μέση με τα χέρια σας και προσθέτετε τη μοτσαρέλα και τη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνετε τα φραντζολάκια στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.