Συστατικά:
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- Αλάτι για γεύση
- Μαύρο πιπέρι για γεύση
- 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φέτες λεμόνι
- 1κ. σούπας σουσάμια
- Σχοινόπρασο
Για τη σάλτσα:
- 80 γραμμάρια μέλι
- 20 γραμμάρια βαλσάμικο ξύδι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- Φρέσκο τζίντζερ για τη γεύση
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου και τσιγαρίστε τα σε να τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2 με 3 λεπτά, έτσι ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Για να φτιάξετε τη σάλτσα ρίχνετε σε ένα μπολ το μέλι, το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, τη σκόνη τσίλι και το τριμμένο τζίντζερ. Ανακατέψτε το μίγμα με ένα κουτάλι και περιχύστε τη σάλτσα στο κοτόπουλο. Προσθέστε επίσης το νερό, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές κατά διαστήματα. Μόλις η σάλτσα έχει πήξει, σβήνετε τη φωτιά, σερβίρετε στα πιάτα και ρίχνετε το σουσάμι, το ψιλοκομμένο πράσο και τις φέτες λεμονιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.