Τρεις συνταγές για ένα αξέχαστο σοκολατένιο brunch

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
chocolate-dessert-brownies-cake-medium.jpg

Ρόφημα Σοκολάτας Υλικά: 

  • 2,5 κουταλιές γλυκού κακάο της αρέσκειάς σας
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • σαντιγί (προαιρετικά)
  • τρούφα (προαιρετικά)

Διαδικασία: Σε ένα μπρίκι ζεστάνετε το γάλα σας και στη συνέχεια ρίξτε το σε μία κούπα που έχετε προσθέσει τη ζάχαρη και το κακάο. Στη συνέχεια προσθέστε λίγη σαντιγί και τρούφα.

Brownie Υλικά:

  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 160 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 βανίλια

Διαδικασία: Κοσκινίστε το αλεύρι και λιώστε την κουβερτούτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ (ή στο χέρι) μέχρι να αφρατέψουν. Αναμείξτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα. Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια. Βουτυρώστε το ταψί σας(ή μια φόρμα 10 επί 27 εκ), και βάλτε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Αδειάστε το μείγμα και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήστε το να να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρετε Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα Υλικά:

  • 250gr λευκή κουβερτούρα
  • αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Διαδικασία: Λιώνετε τη σοκολάτα σας σε μπεν μαρί. Ρίχνετε τη λιωμένη κουβερτούτρα σας στα αποξηραμένα φρούτα και στους ξηρούς καρπούς και τα αφήνετε να στεγνώσουν για μία ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.