Συνταγή:
- 1/2 αβοκάντο
- 300 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 50 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/4 το χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 100 γραμμάρια ραπανάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε το σπανάκι και πλύνετε το καλά με κρύο νερό. Βάλτε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και βράστε το σπανάκι για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίστε το κρατώντας στην άκρη το νερό μαγειρέματος και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Κόψτε το αβοκάντο σε κύβους σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με το χυμό λεμονιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέστε το το σπανάκι, ελαιόλαδο, 40 γραμμάρια γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι. Χτυπήστε το μίγμα με ένα μπλέντερ προσθέτοντας λίγο από το νερό που είχατε φυλάξει. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια λεία και παχύρευστη κρέμα. Αν θέλετε να μην είναι πολύ παχύρευστη προσθέτετε νερό.
Εντωμεταξύ πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε σε φέτες, στη συνέχεια, γαρνίρετε τη σούπα με γιαούρτι και ραπανάκια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.