COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef Αυτό το Croque Madame θα σας στείλει στον Παράδεισο


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

16 Νοεμβρίου 2016

croque.jpg

To Croque monsieur φόρεσε το καπελάκι του (το τηγανιτό αυγό) και έγινε croque madame. Σερβίρεται στα περισσότερα bistro της Πόλης του Φωτός και είναι το απόλυτο πίατο για brunch. Έχει πολλές παραλλαγές. Αφήνουμε την φαντασία μας με υλίκα τις αρεσκίας μας, διάφορα τυριά, αλλαντικά ακόμα και σολομό. 

Υλικά για 4 άτομα

- 12 ψωμάκια του τόστ
- 8 φέτες τσένταρ
- 8 φέτες χοιρίνη μπριζόλα
- 4 αυγά
- λίγο βούτυρο

Για την μπεσαμέλ

-1 κσ βούτυρο
-1 κσ αλεύρι
-250μλ  γάλα
-1κσ παρμεζάνα τριμμένη
-1 αβγό
-ελάχιστο μοσχοκάρυδο
-αλάτι, πιπέρι

[gallery-715740]

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και ξεκινάμε με την μπεσαμέλ: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι  μέχρι να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε σιγά σιγά το  ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά. Βγάζουμε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και προσθέτουμε, το αβγό χτυπημένο,  την παρμεζάνα, και το μοσχοκάρυδο Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και από τις δύο πλευρές και τις φριγανιζουμε, μοιράζουμε το τσένταρ και το  χοιρινό. Καλύπτουμε με τις άλλες φέτες ψωμιού και κάνουμε την ίδια διαδικασία.Περνάμε λίγη μπεσαμέλ στην επιφάνεια των σάντουιτς. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε τα σάντουιτς σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε μέχρι να πάρει καλά χρώμα  καλά η επιφάνεια με την μπεσαμέλ.
Σερβίρουμε αμέσως με αυγό (τηγανιτό η ποσέ)

Από τον Στέλιο Αρακά

Φωτογραφιες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.