Υλικά:
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο πλιγούρι
- 2 στήθη κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
- 1 κονσέρβα ρεβίθια
- 2 λεμόνια
- Τριμμένη φέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι + πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο, ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, κύμινο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα αντικηλλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο μαζί με τα ρεβίθια και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν όλα τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε μαζί με το πλιγούρι και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το χυμό από 1 λεμόνι και με την τριμμένη φέτα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.