Υλικά
150γρ νερό
150γρ γάλα καρύδας
150γρ ρύζι jasmine ξεπλυμένο 2-3 φορές
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λαϊμ και ξύσμα
2 passion
1 μάνγκο, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φιλέτα 180 γραμμάρια σολομού
λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, το γάλα καρύδας και το ρύζι και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί σκεπασμένο για 12-13 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε σκεπασμένο με μία πετσέτα 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, έχουμε ανάψει το γκριλ μας ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο λάδι περνάμε τα φιλέτα μας αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μάνγκο, το passion, την καυτερή πιπεριά και τον κόλιανδρο.
Μόλις είναι έτοιμα τα ψαράκια μας σερβίρουμε με το ρυζι μας και απο πάνω την σαλάτα μας και το ξύσμα λάιμ.
Είναι ένα πιάτο εύκολο και πολύ πολύ γευστικό που μπορεί να γίνει σε ένα οικογενειακό τραπέζι η σε ένα dinner.
Καλή όρεξη!
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.