#thecoolchef: Σαλάτα με dressing γκοργκοντζόλας, αχλάδι και ζαχαρωμένα καρύδια
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ
24 Ιανουαρίου 2017
Υλικά
Για τη σαλάτα
1 μαρούλι
1 άισμπεργκ
3 φρέσκα κρεμμύδια
2 αχλάδια
Για το dressing
250γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα
100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
50 μλ ελαιόλαδο
50 μλ Ξύδι λευκό βαλσαμικό
1κγ μέλι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια
100μλ νερό
100γρ ζάχαρη
200γρ καρύδια
Εκτέλεση
Για την σαλάτα : Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά, κόβουμε με το χέρι το μαρούλι και το άισμπεργκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ψηλές φέτες το αχλάδι.
Για το dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 1 λεπτό και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε λίγο με το χέρι. Στη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το dressing και προσθέτουμε τις φέτες αχλάδι και τα καρύδια.
Καλή όρεξη
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.