COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef: Σαλάτα με dressing γκοργκοντζόλας, αχλάδι και ζαχαρωμένα καρύδια


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

24 Ιανουαρίου 2017

arakas1.jpg

Υλικά

Για τη σαλάτα

1 μαρούλι

1 άισμπεργκ

3 φρέσκα κρεμμύδια

2 αχλάδια

Για το dressing

250γραμμάρια τυρί γκοργκοντζόλα

100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

50 μλ ελαιόλαδο

50 μλ Ξύδι λευκό βαλσαμικό

1κγ μέλι

Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια

100μλ νερό

100γρ ζάχαρη

200γρ καρύδια

Εκτέλεση

Για την σαλάτα : Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά, κόβουμε με το χέρι το μαρούλι και το  άισμπεργκ και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε ψηλές φέτες το αχλάδι.

Για το dressing: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 1 λεπτό και  το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε λίγο με το χέρι. Στη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα λαχανικά και περιχύνουμε με το dressing και προσθέτουμε τις φέτες αχλάδι και τα καρύδια.

Καλή όρεξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.