Υλικά
4 φιλέτα σολομού
Χυμός από 2 λάιμ
¼ φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1½ κουταλάκια του γλυκού κόκκινο τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο. Ψεκάστε ένα ταψί με λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό λάιμ, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το νερό, το σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το μαϊντανό. Προσθέστε το μέλι και ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Βάλετε τα φιλέτα σολομού στο ταψί μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ρίξετε τη μαρινάδα στο κάθε φιλέτο και από τις δυο πλευρές. Ψήστε στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.