Υλικά για 4 μερίδες:
250 γραμμάρια κινόα
1 μέτριο κολοκύθι
1 αβοκάντο
1 μπολ κάρδαμο
1 χούφτα καβουρντισμένα φιστίκια
4 αυγά
Για τη σάλτσα
1 ματσάκι κόλιαντρο
1 ματσάκι βασιλικό
½ σκελίδα σκόρδο
1 χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπερι
Εκτέλεση:
Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμη τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκυθάκια, το αβοκάντο, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κινόα. Βράζουμε τα αυγά και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί μα τα φιστίκια και το κάρδαμο. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ενωθούν. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την προσθέτουμε στη σαλάτα και απολαμβάνουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα 2025 που θα λάμψουν φέτος τις γιορτές
- Τα loafers είναι το passe-partout του φθινοπώρου και ξέρουμε πώς θα το φορέσεις από τώρα ως και τον χειμώνα
- Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ και η κόρη της Σίντι Κρόφορντ θα δουλέψουν μαζί, 30 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους