Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά Χρόνος αναμονής: -
Υλικά για τις γαρίδες
16 μέτριες γαρίδες, χωρίς κέλυφος
1 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
Αλάτι
Υλικά για noodles
400 γρ. noodles αυγού
2 κ.σ. σησαμέλαιο
70 γρ. φυστικοβούτυρο
25 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
80-100 ml νερό
2 μικρά αγγούρια, ξεσποριασμένα, κομμένα σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
40 γρ. φιστίκια, κοπανισμένα
Εκτέλεση
1) Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες σε 1 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν αφού τις αλατοπιπερώσουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
2) Βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς κάτω από κρύο νερό.
3) Βάζουμε 2 κ.σ. σησαμέλαιο, το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, τη ζάχαρη, το τζίτζερ, το σκόρδο και το καγιέν σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε το νερό σε δόσεις και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία, πηχτή αλλά ρευστή σος. Έπειτα ρίχνουμε τη σος σε μεγάλο μπολ.
4) Προσθέτουμε τα noodles, τα αγγούρια, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
5) Σερβίρουμε τα noodles σε ατομικά μπολ, πασπαλίζοντας με κοπανισμένα φιστίκια.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.