Φτιάξτε το πιο νόστιμο ψωμί από την Ινδία

Πέμπτη 27 Απρίλιος 2017
20102f082fpaneindiano-2.jpg

Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι από ρεβίθι

200 γραμμάρια αλεύρι

1 κρεμμύδι

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 κουταλάκι κύμινο

0,5 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

0,5 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

Ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι ρεβιθιού με το κανονικό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μαϊντανό, το τζίντζερ, το κύμινο, το τσίλι, κόλιανδρο, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 250 ml χλιαρού νερού. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σχηματίζουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη και ανοίγουμε την κάθε μπάλα με τη βοήθεια ενός πλάστη.  Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε και από τις δυο πλευρές επί 3 λεπτά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα