#madameginger: Vegan κέικ αμυγδάλου και είναι σκέτη απόλαυση

Παρασκευή 28 Απρίλιος 2017
edit-img-3147.jpg

Μερίδες: 8-10  Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά

Υλικά για το κέικ:

230 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα

80 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοτριμμένη

370 ml γάλα αμυγδάλου

1 ½ κ.γ. λευκό ξύδι

225 γρ. ζάχαρη

120 ml ελαιόλαδο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα υλικά:

3-4 κ.σ. κοπανισμένα αμύγδαλα

ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μπολ ανακατεύουμε τη φαρίνα και την αμυγδαλόψιχα.

2) Ρίχνουμε το ξύδι στο γάλα αμυγδάλου.

3) Σε άλλο μπολ, με σύρμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. 

4) Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα με τη φαρίνα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ενωθούν σε ομοιόμορφο μείγμα τα υλικά.

5) Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα, πασπαλίζουμε με κοπανισμένα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 1 ώρα.

6) Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά, έπειτα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!