COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Μία μους σοκολάτας για όσες κάνουν δίαιτα


MADAME GINGER

3 Μαΐου 2017

edit-img-3015.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά Χρόνος αναμονής: 1-2 ώρες

Υλικά:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
160 γρ. γάλα 2% λιπαρά
160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
14-16 φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, κομμένη σε κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και ακουμπάμε επάνω του το ανοξείδωτο μπολ (μπεν μαρί). Ο πάτος του δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μόλις λιώσει καλά, κατεβάζουμε από το μπεν μαρί.

2) Παράλληλα, βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

3) Ρίχνουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα του γιαουρτιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα και να έχουμε ένα ενιαίο χρώμα.

4) Σε 4 μπολάκια, μοιράζουμε στον πάτο τις μισές κομμένες φράουλες. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας.

5) Αφήνουμε τα μπολάκια με τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να κρυώσει εντελώς και να πήξει.

6) Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.