COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Κοτόπουλο με σος γιαουρτιού που θα λατρέψει όλη η οικογένεια


MADAME GINGER

10 Μαΐου 2017

kotopoulo-me-sos-giaourtiou.jpg

Μερίδες: 2 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο
150 γρ. αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
150 γρ. αμπελοφάσουλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό απο ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Ετοιμάζουμε πρώτα τη σος γιαουρτιού. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να γίνουν ρευστή σος.

2) Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά κι όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τον αρακά και τα αμπελοφάσουλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

3) Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν είναι αρκετά ζεστό βάζουμε τα φιλέτα. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά, χωρίς να τα κουνάμε. Όταν το κοτόπουλο θα ξεκολλά από το τηγάνι τα γυρνάμε από την άλλη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, αναλόγως το πάχος τους.

4) Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα ακουμπάμε σε πιάτο, κρατώντας τα ζεστά μέχρι να σερβίρουμε.

5) Βάζουμε σος γιαουρτιού στα πιάτα, από πάνω αρακά και αμπελοφάσουλα και καλύπτουμε με το φιλέτο κοτόπουλο. Εάν θέλουμε περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι όπου μαγειρεύτηκε το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.