COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: H σαλάτα που χαρίζει ενέργεια και χορταίνει


MADAME GINGER

12 Μαΐου 2017

edit-img-3389.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35-45 λεπτά Χρόνος αναμονής: -

Υλικά:
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ντομάτα
4-5 ραπανάκια
60 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αραβικές πίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Βάζουμε τα μαυρομάτικα σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με μπόλικο κρύο νερό και αλατίζουμε καλά. Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώνουν. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε ελαφρώς για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

2) Όσο βράζουν τα φασόλια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Κόβουμε τη ντομάτα στα 4, την ξεσποριάζουμε κι έπειτα την κόβουμε σε λεπτά καρέ. Κόβουμε τις άκρες από τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

3) Όταν κρυώσουν τα μαυρομάτικα, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη ντομάτα και τα ραπανάκια. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να δέσουν τα υλικά.

4) Κόβουμε αραβικές πίτες σε τρίγωνα και τις αραδιάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC στον άερα, για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνουν πιο τραγανές.

5) Σερβίρουμε το ταμπουλέ με τις αραβικές πίτες.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.